Svjetsko zlato za hrvatsku futsalsku sveučilišnu reprezentaciju!

Čestitamo futsalskoj reprezentaciji Sveučilišta u Zagrebu na osvojenoj zlatnoj medalji na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Šangaju!

Futsal sveučilišna reprezentacija

Futsalska sveučilišna reprezentacija predstavljala je Hrvatsku na FISU Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu u Kini, koje se igralo od 10. do 16. lipnja 2024. u Šangaju, gradu koji broji 100 tisuća studenata s osam sveučilišta. Na natjecanju je sudjelovalo 14 muških i 7 ženskih ekipa iz 16 zemalja, a očekivanja su bila velika, posebice u zemljama u kojima je ovaj sport jako popularan. Nakon prolaska grupne faze, ostvarena je pobjeda u četvrtfinalu protiv reprezentacije Portugala 4:1, a zatim protiv Ukrajine 4:2 u polufinalu. U finalu protiv reprezentacije Brazila, naši su dečki pobijedili ekipu prepunu vrhunskih internacionalaca 4:1 i zasluženo postali najbolji na svijetu.

Hrvatsku futsal sveučilišnu reprezentaciju čine studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays, redom igrači sa UniSportHR futsal parketa, ali i s bogatim međunarodnim studentskim iskustvom i uspjesima, kao i onim klupskim u 1. HMNL i reprezentativnom dresu Hrvatske. Prvaci svijeta su: Ante Piplica, Lukas Mlinarić, Mateo Mužar, Matija Tolić, Bepo Paus, Branko Artić, Filip Novak, Ivan Penava, Nikola Gudasić, Toni Vučković, Jure Jakovljević, Ivan Marković, Lovro Cigler i kapetan Bruno Kovačić. Stručni stožer predvode Alen Jukić i Saša Ledinščak.

Snimku finalne utakmice i fantastičnu atmosferu možete vidjeti OVDJE.

Povratak
SCVZ Menu