Domovi

Dom A (stariji dom) smješten je u lijepoj klasicističkoj građevini, a dvokrevetne, jednokrevetne i trokrevetne sobe kvalitetno su uređene i opremljene (wc/kupaonica, interenet, hladnjak u svakoj sobi). Dom A ima i opremljene studentske čajne kuhinje, učionice, dvoranu za sastanke i svima omiljenu malu dvoranu sa spravama za vježbanje.

Dom B (noviji dom) otvoren je 2017. godine. Uz suvremeni arhitektonski dizajn i zeleni energetski koncept koji podrazumijeva riješenja grijanja i hlađenja pomoću sustava dizalica topline voda-voda, solarnu elektranu, korištenje kišnice kao sanitarne vode, odgovorno ponašanje prema okolišu kroz razvrstavanje otpada i odlaganje u podzemne spremnike, ovaj je dom jedinstven po niskoenergetskoj potrošnji i ponosni nositelj energetskog certifikata A+. Dom B u dvokrevetnim, trokrevetnim i jednokrevetnim sobama nudi komforan smještaj za studente i profesore. Sve sobe opremljene su klima uređajima za grijanje i hlađenje, hladnjacima, imaju odvojene prostorije wc-a i kupaonice, internetski priključak, a kao i u domu A, i ovdje su sobe prilagođene osobama s invaliditetom. Osim krasnih i modernih soba tu su i otvorene terase, zajedničke čajne kuhinje, dnevni boravci za opuštanje i druženje, te učionice. Dom B ima i podzemnu garažu s punjačima za električne automobile.

Studentski centar Varaždin posebno pazi na sigurnost svojih korisnika te tako recepcija radi 0-24 sata, ulaz je reguliran posebnim elektronskim karticama, postavljeni su uređaji za plinodetekciju te sustav video nadzora.

Na ovom linku možete virtualno razgledati prostor doma B i cijelog Centra.

Studenti stanari domova A i B dužni su se pridržavati Domskog reda. Prihvaćanje i pridržavanje odredbi Domskog reda, jedan je od preduvjeta za prijavu na natječaj te dobivanje sobe odnosno ostanak u domu.

Pravilnik o domskom redu

Pravilnik o domskom redu – počinje važiti od 1.9.2021.

Cijene smještaja

Mjesečne uplatne cijene studenata od 1. rujna 2018. godine u subvencioniranom smještaju u studentskim domovima Studentskog centra Varaždin (za studente koji su ostvarili pravo na smještaj po natječaju)

Cijene smještaja u domu A
u jednokrevetnoj sobi 715,00 kn
u dvokrevetnoj sobi s krevetom na kat 545,00 kn
u dvokrevetnoj sobi s razdvojenim krevetima 600,00 kn
u trokrevetnoj sobi 495,00 kn
u dvokrevetnoj sobi – ako je smješten jedan student* 715,00 kn
u trokrevetnoj sobi – ako su smještena dva studenta* 600,00 kn
Cijene smještaja u domu B
u jednokrevetnoj sobi 815,00 kn
u dvokrevetnoj sobi 650,00 kn
u trokrevetnoj sobi 495,00 kn
u dvokrevetnoj sobi – ako je smješten jedan student* 815,00 kn
u trokrevetnoj sobi – ako su smještena dva studenta* 650,00 kn

* studenti koji su smješteni u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi, a cimer ne useli ili tijekom boravka cimer prestane koristiti uslugu smještaja, mogu zatražiti da im se ne dodijeli novi cimer (uz uvjet da nema zainteresiranih za smještaj), te da potpišu izjavu o korištenju usluge smještaja i plaćaju cijenu označenu zvjezdicom, ovisno o vrsti sobe.

Cijene smještaja za studente koji su ostvarili pravo na smještaj putem natječaja: OVDJE

Cijene smještaja za studente koji nisu ostvarili pravo na smještaj putem natječaja ili nisu sudjelovali na natječaju: OVDJE

Cijene smještaja za profesore, asistente i novake: OVDJE

Prije priključivanja svog računala na mrežu SCV molimo obavezno pročitajte Pravilnik o korištenju mreže u domovima SCV Pravilnik (pdf) kao i Upute za spajanje na mrežu koje se nalaze Upute.

Studentski centar osigurava funkcionalan mrežni priključak te ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu na računalu ili podacima s korisničkih računala.

Prije prijave kvara provjerite ispravnost vašeg AAI korisničkog računa (na stranicama LDAP imenika vaše ustanove).

Probleme možete prijaviti na adresu helpdesk@scvz.hr (pošaljite oznaku vaše utičnice i opis problema) ili nas potražiti u našem uredu, radnim danom od 7-15 sati.

Prijavu kvara možete napraviti na Helpdesku SCVZ

Kompleks Studentskog centra Varaždin nudi razne sadržaje poput studentskog kluba, ambulante, samoposlužne praonice veša, te ostalih popratnih sadržaja važnh studentima kao što je fitness park na otvorenom, spremište bicikala, dvorana sa spravama za vježbanje…

Zanima vas više o studentskom životu u SC Varaždin? Pogledajte HUB.

UPUTE STUDENTIMA VEZANO UZ BORAVAK U DOMOVIMA

(na temelju još uvijek važećih Uputa za rad studentskih domova HZJZ i MZO

od 15.09.2020. god.)

  1. Useljenje u domove

U domove mogu useliti samo zdrave osobe (koje nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome (kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja) te poremećaj osjeta njuha i okusa, povraćanje, proljev), kojima nije izrečena mjera samoizolacije ili potvrđena zaraza COVID-19.

U slučaju da je student prije useljenja bio pozitivan na COVID – 19 potrebno je dostaviti potvrdu liječnika da je zdrav.

  1. Dezinfekcija ruku i zaštitne maske

Svakodnevno prilikom ulaska u dom potrebno je dezinficirati ruke, korištenjem  dezinfekcijskih dozatora (dlanove i područje između prstiju potrebno je protrljati dok se ne osuše, a sredstvo nije potrebno isprati).

U svim zajedničkim prostorijama (recepcija, hol, hodnici, stubišta, čajne kuhinje, dnevni boravci, praonica rublja,…), potrebno je nositi zaštitne maske (platnene ili medicinske). Korištenje maske je obavezno do ulaska u sobu. Svaki student dužan je sam nabaviti masku.

  1. Korištenje dizala i stubišta

Dizalo mogu koristiti najviše dvije osobe uz korištenje zaštitnih maski.

Prilikom korištenja stubišta potrebno je održavati socijalnu distancu minimalno 1,5 m uz obavezno korištenje zaštitnih maski.

  1. Smještaj u sobama i međusobno posjećivanje

Studenti ne smiju ulaziti u sobe drugih studenata (ako je ulazak neophodan svi moraju imati maske).

Sobu je potrebno prozračiti više puta dnevno. U sezoni grijanja treba zatvoriti prozore prije izlaska iz sobe.

Nije dozvoljeno posjećivanje studenata u drugom domu.

  1. Korištenje zajedničkih prostorija

Na svakoj zajedničkoj prostoriji označen je broj osoba koje je mogu istovremeno koristiti uz pridržavanje distance i nošenje maski.

Na zajedničkim prostorijama bit će raspored korištenja tih prostorija prema grupama soba (po hodnicima i katovima) te, prema uputama HZJZ, nije dozvoljeno korištenje prostorija na drugim katovima, drugom krilu i sl.

Zadržavanje u čajnim kuhinjama ograničeno je na 20 minuta. Zadnjih nekoliko minuta korištenja potrebno je prozračiti čajnu kuhinju.

Suđe treba oprati i pospremiti. Nije dozvoljeno zajedničko korištenje suđa. Svo suđe koje ostane na radnoj površini ili u sudoperu bit će odstranjeno.

Okupljanja i druženja (zabave, proslave i sl.) studenata u zajedničkim prostorijama i na otvorenim prostorima nisu dozvoljena.

Pri zamjeni posteljine obavezno je nošenje maske i držanje distance.

Zadržavanje u hodnicima i na stubištima potrebno je skratiti koliko je moguće u cilju izbjegavanja grupiranja.

Ključevi od košarkaškog igrališta i teretane se izdaju studentima iz iste sobe, odnosno grupe soba.

Za studentski restoran vrijede mjere i uputa za ugostiteljske objekte, a upute su  oglašene na restoranu.

  1. Posjete i dostave roba

Zabranjene su sve posjete domovima osim nužnih posjeta vezanih uz pitanje zaštite zdravlja i sigurnosti.

Dostavu za potrebe studenata preuzimaju studenti ispred ulaza u objekt, osim pošte koju preuzima recepcija na isti način.

Studenti ne mogu ulaziti u uredske prostore bez prethodne najave na recepciji doma.

  1. IT podrška

 Upite vezano za spajanje na domsku mrežu potrebno je slati isključivo elektroničkim putem, korištenjem tiketing sustava https://podrska.scvz.hr ili e-maila helpdesk@scvz.hr.

  1. Praćenje zdravstvenog stanja i postupak u slučaju pojave simptoma virusa COVID-19

Studenti svako jutro i večer mjere tjelesnu temperaturu pri čemu svaki student za sebe vodi pisanu evidenciju koju će na traženje dati na uvid nadležnima.

Prilikom pojave simptoma koji mogu upućivati na COVID-19 ili izricanja mjere samoizolacije student treba ostati u sobi, izbjegavati kontakte te o tome obavijestiti recepciju na mail recepcija@scvz.hr te roditelja ili drugu punoljetnu osobu iz svog kućanstva da dođe po njega. Student je dužan kontaktirati i svog liječnika obiteljske medicine ili epidemiologa radi daljnjeg liječenja.

Samoizolacija i karantena u studentskim domovima nisu dozvoljene.

Izolacija studenta se dozvoljava najdulje na rok od 48 sati u slučaju ne mogućnosti organiziranja ranijeg prijevoza kući.

Nakon isteka samoizolacije, izlječenja ili utvrđivanja negativnog nalaza na COVID-19 student se može vratiti u dom, ali prethodno liječnik ili student treba dostaviti potvrdu da je student zdrav na e-mail recepcija@scvz.hr.

 

Studenti su dužni pročitati Upute HZJZ-a (OVDJE) te se pridržavati istih te svih uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja, Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog centra.

Nepridržavanje uputa predstavlja teži disciplinski prijestup.

 

Molimo studente da nose maske, drže distancu i budu odgovorni i izvan prostora Studentskog centra Varaždin.

 

U Varaždinu, 31. kolovoza 2021. godine

SCVZ Menu
Promjena veličine fonta
Kontrast