Domovi

Dom A (stariji dom) smješten je u lijepoj klasicističkoj građevini, a dvokrevetne, jednokrevetne i trokrevetne sobe kvalitetno su uređene i opremljene (wc/kupaonica, interenet, hladnjak u svakoj sobi). Dom A ima i opremljene studentske čajne kuhinje, učionice, dvoranu za sastanke i svima omiljenu malu dvoranu sa spravama za vježbanje.

Dom B (noviji dom) otvoren je 2017. godine. Uz suvremeni arhitektonski dizajn i zeleni energetski koncept koji podrazumijeva riješenja grijanja i hlađenja pomoću sustava dizalica topline voda-voda, solarnu elektranu, korištenje kišnice kao sanitarne vode, odgovorno ponašanje prema okolišu kroz razvrstavanje otpada i odlaganje u podzemne spremnike, ovaj je dom jedinstven po niskoenergetskoj potrošnji i ponosni nositelj energetskog certifikata A+. Dom B u dvokrevetnim, trokrevetnim i jednokrevetnim sobama nudi komforan smještaj za studente i profesore. Sve sobe opremljene su klima uređajima za grijanje i hlađenje, hladnjacima, imaju odvojene prostorije wc-a i kupaonice, internetski priključak, a kao i u domu A, i ovdje su sobe prilagođene osobama s invaliditetom. Osim krasnih i modernih soba tu su i otvorene terase, zajedničke čajne kuhinje, dnevni boravci za opuštanje i druženje, te učionice. Dom B ima i podzemnu garažu s punjačima za električne automobile.

Studentski centar u Varaždinu posebno pazi na sigurnost svojih korisnika te tako recepcija radi 0-24 sata, ulaz je reguliran posebnim elektronskim karticama, postavljeni su uređaji za plinodetekciju te sustav video nadzora.

Na ovom linku možete virtualno razgledati prostor doma B i cijelog Centra.

Studenti stanari domova A i B dužni su se pridržavati Domskog reda. Prihvaćanje i pridržavanje odredbi Domskog reda, jedan je od preduvjeta za prijavu na natječaj te dobivanje sobe odnosno ostanak u domu.

Pravilnik o domskom redu

 

Studentski centar u Varaždinu ima razne sadržaje potrebne i važne studentima tijekom studija u Varaždinu, od usluga povremenog zapošljavanja studenata u Student servisu i prehrane u Studentskom restoranu do multimedijalnog prostora Studentskog kluba. U sklopu Centra nalazi se i studentska ambulanta, samoposlužna praonica veša, te ostali popratni sadržaji za rekreaciju i zabavu kao što je fitness park na otvorenom, veliko spremište bicikla, mali gym sa spravama za vježbanje, glazbena soba s instrumentima…

Zanima vas više o studentskom životu u SC u Varaždinu? Pogledajte HUB.

Na ovom linku virtualno prošetajte kompleksom SC u Varaždinu.

Cijene smještaja

Mjesečne uplatne cijene studenata od 1. rujna 2018. godine u subvencioniranom smještaju u studentskim domovima Studentskog centra u Varaždinu (za studente koji su ostvarili pravo na smještaj po natječaju)

FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE = 7.53450

Cijene smještaja u domu A
u jednokrevetnoj sobi 94,90 EUR 715,02 kn
u dvokrevetnoj sobi s krevetom na kat 72,33 EUR 544,97 kn
u dvokrevetnoj sobi s razdvojenim krevetima 79,63 EUR 599,97 kn
u trokrevetnoj sobi 65,70 EUR 495,02 kn
u dvokrevetnoj sobi – ako je smješten jedan student* 94,90 EUR 715,02 kn
u trokrevetnoj sobi – ako su smještena dva studenta* 79,63 EUR 599,97 kn
Cijene smještaja u domu B
u jednokrevetnoj sobi 108,17 EUR 815,01 kn
u dvokrevetnoj sobi 86,27 EUR 650,00 kn
u trokrevetnoj sobi 65,70 EUR 495,02 kn
u dvokrevetnoj sobi – ako je smješten jedan student* 108,17 EUR 815,01 kn
u trokrevetnoj sobi – ako su smještena dva studenta* 86,27 EUR 650,00 kn

* studenti koji su smješteni u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi, a cimer ne useli ili tijekom boravka cimer prestane koristiti uslugu smještaja, mogu zatražiti da im se ne dodijeli novi cimer (uz uvjet da nema zainteresiranih za smještaj), te da potpišu izjavu o korištenju usluge smještaja i plaćaju cijenu označenu zvjezdicom, ovisno o vrsti sobe.

Cijene smještaja za studente koji nisu ostvarili pravo na smještaj putem natječaja ili nisu sudjelovali na natječaju OVDJE

Cijene smještaja za profesore, asistente i novake OVDJE

Cijene smještaja za posjete studentu stanaru doma (član uže obitelji, dečko, djevojka) OVDJE

Prije priključivanja svog računala na mrežu SC-a molimo obavezno pročitajte Pravilnik o korištenju mreže u domovima SC-a Pravilnik (pdf) kao i Upute za spajanje na mrežu koje se nalaze na linku Upute.

Studentski centar osigurava funkcionalan mrežni priključak te ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu na računalu ili podacima s korisničkih računala.

Prije prijave kvara provjerite ispravnost vašeg AAI korisničkog računa (na stranicama LDAP imenika vaše ustanove).

Probleme možete prijaviti na adresu helpdesk@scvz.hr (pošaljite oznaku vaše utičnice i opis problema) ili nas potražite u našem uredu, radnim danom od 7-15 sati.

Prijavu kvara možete napraviti na Helpdesku SCVZ

SCVZ Menu