Domovi

Dom A (stariji dom) smješten je u lijepoj klasicističkoj građevini, a dvokrevetne, jednokrevetne i trokrevetne sobe kvalitetno su uređene i opremljene (wc/kupaonica, interenet, hladnjak u svakoj sobi). Dom A ima i opremljene studentske čajne kuhinje, učionice, dvoranu za sastanke i svima omiljenu malu dvoranu sa spravama za vježbanje.

Dom B (noviji dom) otvoren je 2017. godine. Uz suvremeni arhitektonski dizajn i zeleni energetski koncept koji podrazumijeva riješenja grijanja i hlađenja pomoću sustava dizalica topline voda-voda, solarnu elektranu, korištenje kišnice kao sanitarne vode, odgovorno ponašanje prema okolišu kroz razvrstavanje otpada i odlaganje u podzemne spremnike, ovaj je dom jedinstven po niskoenergetskoj potrošnji i ponosni nositelj energetskog certifikata A+. Dom B u dvokrevetnim, trokrevetnim i jednokrevetnim sobama nudi komforan smještaj za studente i profesore. Sve sobe opremljene su klima uređajima za grijanje i hlađenje, hladnjacima, imaju odvojene prostorije wc-a i kupaonice, internetski priključak, a kao i u domu A, i ovdje su sobe prilagođene osobama s invaliditetom. Osim krasnih i modernih soba tu su i otvorene terase, zajedničke čajne kuhinje, dnevni boravci za opuštanje i druženje, te učionice. Dom B ima i podzemnu garažu s punjačima za električne automobile.

Studentski centar u Varaždinu posebno pazi na sigurnost svojih korisnika te tako recepcija radi 0-24 sata, ulaz je reguliran posebnim elektronskim karticama, postavljeni su uređaji za plinodetekciju te sustav video nadzora.

Na ovom linku možete virtualno razgledati prostor doma B i cijelog Centra.

Studenti stanari domova A i B dužni su se pridržavati Domskog reda. Prihvaćanje i pridržavanje odredbi Domskog reda, jedan je od preduvjeta za prijavu na natječaj te dobivanje sobe odnosno ostanak u domu.

Pravilnik o domskom redu

 

Studentski centar u Varaždinu ima razne sadržaje potrebne i važne studentima tijekom studija u Varaždinu, od usluga povremenog zapošljavanja studenata u Student servisu i prehrane u Studentskom restoranu do multimedijalnog prostora Studentskog kluba. U sklopu Centra nalazi se i studentska ambulanta, samoposlužna praonica veša, te ostali popratni sadržaji za rekreaciju i zabavu kao što je fitness park na otvorenom, veliko spremište bicikla, mali gym sa spravama za vježbanje, glazbena soba s instrumentima…

Zanima vas više o studentskom životu u SC u Varaždinu? Pogledajte HUB.

Na ovom linku virtualno prošetajte kompleksom SC u Varaždinu.

Cijene smještaja za studente

Na temelju analiza cijena smještaja i dogovora o potrebi povećanja cijene smještaja  sa Studentskim odborom i predstavnicima studentskih zborova Upravno vijeće je donijelo odluku o povećanju cijena smještaja u studentskim domovima u Varaždinu od 1. rujna 2024. godine. Upravno vijeće je kod donošenja Odluke imalo na umu da se cijene smještaja nisu mijenjale u studentskom domu A od 2010. godine i u domu B od 2017. godine, te da je izvršena energetska obnova doma A (uvedeno grijanje/hlađenje na dizalice topline te LED rasvjeta).

Mjesečne uplatne cijene studenata po krevetu od 1. rujna 2024. godine u subvencioniranom smještaju u studentskim domovima u Varaždinu su:

Cijene smještaja u domu A 
u jednokrevetnoj sobi 123,00 EUR
u maloj jednokrevetnoj sobi 110,00 EUR
u dvokrevetnoj sobi 103,00 EUR
u dvokrevetnoj sobi s krevetom na kat   93,00 EUR
u trokrevetnoj sobi   85,00 EUR
u dvokrevetnoj sobi – ako je smješten jedan student* 123,00 EUR
u trokrevetnoj sobi – ako su smještena dva studenta* 103,00 EUR
Cijene smještaja u domu B
u jednokrevetnoj sobi 135,00 EUR
u dvokrevetnoj sobi 112,00 EUR
u trokrevetnoj sobi   85,00 EUR
u dvokrevetnoj sobi – ako je smješten jedan student* 135,00 EUR
u trokrevetnoj sobi – ako su smještena dva studenta* 112,00 EUR

 

* studenti koji su smješteni u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi, a cimer ne useli ili tijekom boravka cimer prestane koristiti uslugu smještaja, mogu zatražiti da im se ne dodijeli novi cimer (uz uvjet da nema zainteresiranih studenata za smještaj) te da potpišu novi ugovor o korištenju usluge smještaja s navedenim cijenama, ovisno o vrsti sobe.

Studenti iz socijalnih kategorija ostvaruju pravo na popust te su mjesečne uplatne cijene studenata po krevetu:

Cijene smještaja u domu A
u jednokrevetnoj sobi 109,00 EUR
u maloj jednokrevetnoj sobi   99,00 EUR
u dvokrevetnoj sobi   90,00 EUR
u dvokrevetnoj sobi s krevetom na kat   82,00 EUR
u trokrevetnoj sobi   75,00 EUR
Cijene smještaja u domu B
u jednokrevetnoj sobi 120,00 EUR
u dvokrevetnoj sobi   99,00 EUR
u trokrevetnoj sobi   75,00 EUR

 

Cijene smještaja za profesore, asistente i novake

(od 1. rujna 2024.g.)

Cijene (s PDV-om) noćenja za profesore, asistente i novake od 1. rujna do 15. srpnja u studentskim domovima u Varaždinu su:

u jednokrevetnoj sobi 25,50 EUR
u jednokrevetnoj sobi s kuhinjom 27,50 EUR
u dvokrevetnoj sobi 18,50 EUR
u dvokrevetnoj sobi s kuhinjom 20,35 EUR

 

Za  boravak profesora, asistenata i novaka duži od 5 dana odobrava se popust. Detaljnije informacije mogu se dobiti radnim danom od 7-15 sati na telefon 042 332 911 ili na e-mail dom@scvz.hr.

Cijene smještaja za posjete članova uže obitelji stanarima doma

Cijene (s PDV-om) noćenja za  posjete članova uže obitelji stanarima od 1. rujna do 15. srpnja u studentskim domovima u Varaždinu su:

u jednokrevetnoj sobi 10,50 EUR
u dvokrevetnoj sobi 7,50 EUR
u trokrevetnoj sobi  6,25 EUR
u dvokrevetnoj sobi – ako je smješten jedan gost 11,75 EUR

 

O cijenama smještaja za ostale posjete stanarima doma informirajte se putem e-maila na recepcija@scvz.hr.

Prije priključivanja svog računala na mrežu SC-a molimo obavezno pročitajte Pravilnik o korištenju mreže u domovima SC-a Pravilnik (pdf) kao i Upute za spajanje na mrežu koje se nalaze na linku Upute.

Studentski centar osigurava funkcionalan mrežni priključak te ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu na računalu ili podacima s korisničkih računala.

Prije prijave kvara provjerite ispravnost vašeg AAI korisničkog računa (na stranicama LDAP imenika vaše ustanove).

Probleme možete prijaviti na adresu helpdesk@scvz.hr (pošaljite oznaku vaše utičnice i opis problema) ili nas potražite u našem uredu, radnim danom od 7-15 sati.

Prijavu kvara možete napraviti na Helpdesku SCVZ

PARKING KARTICA
SCV nije dužan osigurati parkirališno mjesto stanaru doma. Stanari koji žele koristiti parkiralište SCV (vanjsko i podzemnu garažu) dužni su na recepciji prijaviti marku, tip i registarsku oznaku vozila uz predočenje prometne dozvole. Svakom studentu koji dostavi navedene podatke izdat će se PARKING KARTICA.
Student može dobiti parking karticu samo za jedno vozilo koje je u vlasništvu njega ili uže obitelji. Parking kartica mora biti istaknuta ispod vjetrobranskog stakla, služi samo za identifikaciju i ne osigurava parkirno mjesto. U slučaju da student privremeno i u kratkom razdoblju koristi drugo vozilo, dužan ga je prijaviti na recepciji.

Parking

Mjesta u podzemnoj garaži rezervirana za motore.

Mjesta u podzemnoj garaži rezervirana za parking motora

Svi stanari studentskih domova SC u Varaždinu mogu spremati svoje bicikle i romobile u SPREMIŠTU ZA BICIKLE koje se otvara karticom od sobe.
STANARI SU OBAVEZNI bicikle i romobile prijaviti na recepciji kako bi bili upisani u evidenciju i označeni naljepnicom. Romobile nije dozvoljeno unositi u ostale prostorije studentskih domova.

SCVZ Menu