Obavijest stanarima iz potresom pogođenih područja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2020./2021., a vezano uz plaćanje stanarine za studente iz Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Sukladno Odluci:

  1. Ministarstvo znanosti i obrazovanja će u potpunosti snositi troškove stanovanja u studentskim domovima u razdoblju od 1. siječnja do 15. srpnja 2021. studentima koji u tekućoj akademskoj godini ostvaruju pravo na subvencionirano stanovanje u studentskim domovima, a kojima je prebivalište na području gradova Petrinje, Gline, Siska, Hrvatske Kostajnice i općina Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lekenik, Majur, Martinska Ves, Sunja, Topusko, Pokupsko i Kravarsko.
    • Nije potrebno dostaviti dokaz o oštećenju nekretnine.
  2. Studenti kojima prebivalište nije u nekome od navedenih mjesta, ali dolaze s područja Sisačko-moslavačke, Zagrebačke ili Karlovačke županije iz gradova i općina koje su ili će proglasiti elementarnu nepogodu na temelju Odluke Vlade RH o proglašeju katastrofe na području pogođenom potresom, bit će oslobođeni pokrića troškova stanovanja ako studentskom centru dostave dokaze da su im obiteljski domovi oštećeni u potresu označeni kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo i dokaz o trenutnom prebivalištu.

Svi studenti iz točke 2. mogu dokaze za ostvarivanje prava za podmirenje troškova stanovanja podnijeti do 25.02.2021. godine do 9 sati. Nakon navedenog roka, studentima koji ne dostave dokaze, ispostavit ćemo račune za veljaču. U slučaju da nakon roka pojedina jedinica lokalne samouprave proglasi elementarnu nepogodu iz navedenih županija ili da student do navedenog roka iz opravdanih razloga nije u mogućnosti dostaviti dokaze, dokazi se mogu dostaviti naknadno.

Za dodatna pitanja molimo da se obratite na e-mail dom@scvz.hr.

Povratak
SCVZ Menu
Promjena veličine fonta
Kontrast