Sveučilišni kampus Varaždin, faza III - Studentski dom s pratećim sadržajima
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija u iznosu od 141.590.368,42 kn

Tko te pita? EU pita

16.10.2018
Mreža mladih Hrvatske održala je trodnevne radionice za Savjete mladih u Studentskom klubu Studentskog centra Varaždin. Tema radionica bio je strukturirani dijalog i mogućnosti koje pruža mladima u izražavanju mišljenja, donošenju prijedloga i utjecanju na odluke Europske unije na najvišoj razini kao i na lokalnim razinama općina odnosno gradova.

Posjet zelenom kampusu

29.08.2018
U sklopu projekta INTERREG Mađarska-Hrvatska EN-EFF - "Novi koncept treninga za energetsku učinkovitost u zgradarstvu" održan je posjet Studentskom centru Varaždin kao primjeru dobre prakse zelene izgradnje u Varaždinu.

International Evening u Studentskom klubu

18.07.2018
Studenti iz Finske, Turske, Rusije, Tajlanda, Hong Konga i Indije tijekom svog boravka u Varaždinu odnosno Hrvatskoj priredili su divno druženje u Studentskom klubu SC Varaždin. Predstavili su svoje zemlje kroz pregršt zanimljivosti i divnih fotografija, prezentirali i učili naše studente svojem jeziku i glazbi te su sami za tu prigodu pripremili tradicionalna jela svoje zemlje naravno uz veliko oduševljenje svih prisutnih. 

Daroviti osnovnoškolci@digitalna fabrikacija

26.06.2018
Elektrostrojarska škola Varaždin provodi projekt "Daroviti osnovnoškolci@digitalna fabrikacija" kojeg sufinancira Europska unija, a u sklopu tog projekta u Studentskom klubu Studentskog centra Varaždin održan je Stručni skup "Perspektive i izazovi u pružanju organizirane podrške visoko motiviranim učenicima u Varaždinskoj županiji".

Studentski NOT a Pub Quiz

28.05.2018
Studentski odbor i ove je godine uz financijsku podršku Studentskog centra Varaždin održao veseli i poučan događaj pod nazivom "Not a Pub Quiz". U znanju iz raznolikih područja ljudskog stvaralaštva srčano su se natjecali studenti-stanari Centra, te je i ove godine zabave i smijeha bilo na pretek. Čestitamo pobjednicima!

Studijsko putovanje predstavnika iz Tyachiva (Zakarpattia Region, Ukraina)

11.05.2018
U četvrtak, 10. svibnja 2018. u sklopu studijskog putovanja Slovenijom i Hrvatskom, Studentski centar Varaždin posjetili su predstavnici Tychiva u Ukrajini. Nakon razgovora sa predstavnicima Grada, a cilju razmjene dobre prakse i razvoja buduće suradnje, cijenjeni gosti su u pratnji g. Ernoića, direktora Razvojne agencije DAN razgledali novi, varaždinski studentski dom, upoznali se s cijelim projektom izgradnje ovog energetski pasivnog objekta kao i s mogućnostima i uvjetima studiranja u Varaždinu.

Otvorena Studentska ambulanta

03.05.2018
2. svibnja 2018. otvorena je Studentska ambulanta u sklopu novog doma Studentskog centra Varaždin, a koja je opremljena kroz EU projekt izgradnje sveučilišnog kampusa Varaždin. Ambulantu je svečano otvorio ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec, mag.iur. a svečanosti su prisustvovali brojni predstavnici medija, uzvanici i liječnica Jaklin Željka, dr. med. čiji će tim liječnika voditi brigu o studentima i njihovom zdravlju.

Dan otvorenih vrata SCV

26.04.2018
Usprkos poslijepodnevnom lošem vremenu i kiši, jučer su posjetitelji Dana otvorenih vrata Studentskog centra Varaždin uživali su razgledu cijelog kompleksa i novog studentskog doma uz zabavne sadržaje.

Priznanje za promoviranje, projektiranje i gradnju prema principima zelene gradnje

07.12.2017
Dana 7.prosinca 2017. godine u Zagrebu na svečanosti  HSZGa (Hrvatski savjet za zelenu gradnju), HUECa (Hrvatska udruga energetskih certifikatora) te HUPFASa (Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava) dodijeljeno je priznanje projektu Studentski dom Varaždin u kategoriji - GREEN PROJEKTI OBRAZOVNOG SEKTORA za promoviranje, projektiranje i gradnju prema principima zelene gradnje.

Svečano otvorenje novog studentskog doma

02.12.2017
U subotu, 2.prosinca 2017. u 14 sati održana je svečanost otvorenja novog studentskog doma na kojoj je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske simboličnim činom uručenja kartice-ključa studentici službeno otvorio vrata studentskog doma njegovim budućim stanarima. Svečanosti su prisustvovali Predrag Štromar, potpredsjenik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja RH, Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, zatim Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, rektor
Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, biskup Varaždinske biskupije preuzvišeni Josip Mrzljak, zatim saborski zastupnici Anđelko Stričak, Josip Križanić, Mario Habek i Milorad Batinić, Mario Šiljeg državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, pomoćnik ministrice i glavni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, prorektori, dekani Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici akademske zajednice i stručnih službi Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici SAFU-a, predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac, predsjednik Gradskog vijeća Damir
Habijan, te zamjenici, savjetnici i pročelnici odjela Varaždinske županije i Grada Varaždina.
Ovdje možete pogledati galeriju fotografija sa svečanosti otvorenja, a na ovoj poveznici pogledajte i film o izgradnji studentskog doma u produkciji Varaždinske televizije.

J. Merlića 9, 42 000 Varaždin

* - obavezna polja