Sveučilišni kampus Varaždin, faza III - Studentski dom s pratećim sadržajima
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija u iznosu od 141.590.368,42 kn

Spirit of Youth!

19.11.2018

Danas se u Studentskom klubu SC Varaždin varaždinskim studentima predstavio projekt SPIRIT OF YOUTH! Dobra atmosfera, zanimljivi studentski projekti, muzika, igre, druženje okosnica su ovog događanja koji kroz dijalog i razmjenu iskustava poboljšava kvalitetu života mladih i zajednica u kojima žive.

TRIPS & TRICKS No.1

09.11.2018
Studenti Fakulteta organizacije i informatike Dora Trogrlić i Petar Jadek u petak, 9.11.2018. u Studentskom klubu SC Varaždin prezentirali su svojim kolegama svoja iskustva s Erazmus razmjenom studenata i putovanjem u Sveučilište u Žilini, Slovačka te o putovanju kroz Francusku.

Geotehnički fakultet u Varaždinu

09.11.2018
Dekan i prodekan Geotehničkog fakulteta u Varaždinu razgledali su novi studentski dom odnosno cijeli kompleks Studentskog centra Varaždin koji se temelji na zelenom energetskom konceptu. Uz solarne elektrane na krovu, sustave dizalica toplice voda-voda za grijanje i hlađenje objekta, niskoenergetsku potrošnju objekta, korištenje kišnice kao sanitarne vode, cijenjeni gosti razgledali su i ostale popratne prostore bitne za život studenata.

Climathon u Varaždinu

30.10.2018
U Varaždinu je 26. i 27. listopada održan Climathon, globalni pokret u organizaciji Climate KIC Hub Hrvatska, Studij inženjerstva okoliša Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Zelena energetska zadruga, Terra Hub Croatia, Impact Hub Zagreb i Mreža znanja uz podršku Grada Varaždina, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Čistoće Varaždin, Studentskog centra Varaždin, Humane Nove, C.I.O.S. i drugih.

Dan darivatelja krvi

25.10.2018
Crveni križ grada Varaždina povodom Dana darivatelja krvi u Studentskom klubu SC Varaždin održao je svečanost dodjele priznanja darivateljima krvi. U svečanoj i nadasve dostojanstvenoj atmosferi priznanja su dobili zaista iznimni ljudi koji su tijekom svojih života više desetaka puta pa čak i više od stotinu puta dali svoju krv. Skromnost i zahvalnost na njihovim licima ogledalo su prave humanosti i ljudskosti.

​140 godina Crvenog križa

24.10.2018
Jučer, 23.10.2018.  u Studentskom klubu SC Varaždin otvorena je Filatelistička izložba povodom 140. obljetnice Crvenog križa. Autor izložbe je gospodin Josip Jelenečki, a izložba je realizirana u organizaciji Društva Crvenog križa Varaždinske županije. Izložba ostaje otvorena do 30.11.

Tko te pita? EU pita

16.10.2018
Mreža mladih Hrvatske održala je trodnevne radionice za Savjete mladih u Studentskom klubu Studentskog centra Varaždin. Tema radionica bio je strukturirani dijalog i mogućnosti koje pruža mladima u izražavanju mišljenja, donošenju prijedloga i utjecanju na odluke Europske unije na najvišoj razini kao i na lokalnim razinama općina odnosno gradova.

Posjet zelenom kampusu

29.08.2018
U sklopu projekta INTERREG Mađarska-Hrvatska EN-EFF - "Novi koncept treninga za energetsku učinkovitost u zgradarstvu" održan je posjet Studentskom centru Varaždin kao primjeru dobre prakse zelene izgradnje u Varaždinu.

International Evening u Studentskom klubu

18.07.2018
Studenti iz Finske, Turske, Rusije, Tajlanda, Hong Konga i Indije tijekom svog boravka u Varaždinu odnosno Hrvatskoj priredili su divno druženje u Studentskom klubu SC Varaždin. Predstavili su svoje zemlje kroz pregršt zanimljivosti i divnih fotografija, prezentirali i učili naše studente svojem jeziku i glazbi te su sami za tu prigodu pripremili tradicionalna jela svoje zemlje naravno uz veliko oduševljenje svih prisutnih. 

Daroviti osnovnoškolci@digitalna fabrikacija

26.06.2018
Elektrostrojarska škola Varaždin provodi projekt "Daroviti osnovnoškolci@digitalna fabrikacija" kojeg sufinancira Europska unija, a u sklopu tog projekta u Studentskom klubu Studentskog centra Varaždin održan je Stručni skup "Perspektive i izazovi u pružanju organizirane podrške visoko motiviranim učenicima u Varaždinskoj županiji".

J. Merlića 9, 42 000 Varaždin

* - obavezna polja