Studentski dom

Studentski dom u Varaždinu otvoren je 2005. godine.

Studentima je na raspolaganju 260 ležajeva (sobe visoke razine opremljenosti - WC i kupaonica u svakoj sobi, hladnjak, besplatan pristup internetu), 6 čajnih kuhinja s televizorima, informatičke učionice, dvorana za sastanke i seminare, sportska dvorana, praonica i sušionica rublja.

Četiri sobe s ukupno 9 ležaja u potpunosti su prilagođene osobama s invaliditetom, a uređen je i pristup za osobe u invalidskim kolicima.

Video nadzorom, plinodetekcijom i kontrolom ulaza i izlaza (u dom se može ući i izaći samo s elektronskom karticom, a recepcija radi 24 sata) postignuta je veća razina sigurnosti.

Od 7.11.2011. godine u Studentskom domu vrši se selektivno odvajanje otpada – projekt Eko dom.

Pravo na smještaj u Studentski dom studenti ostvaruju na temelju Natječaja za smještaj koji se svake godine objavljuje u lipnju, a raspisuje se za smještaj u studentske domove, učeničke domove u Čakovcu i Bjelovaru te za subvencioniranje stanovanja studenata smještenih kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru.

Tijekom ak. godine 2017./2018.  594 studenata će moći useliti u novi dom (predviđeni datum useljenja je 1.12.2017.)

Ukupni broj studenata koji mogu ostvariti subvencionirani smještaj ograničen je kvotom koju određuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

J. Merlića 9, 42 000 Varaždin

* - obavezna polja