Studentski dom

U neposrednoj blizini romantičnog baroknog središta grada Varaždina, samo nekoliko minuta vožnje biciklom od rijeke Drave i Dravske park-šume nalazi se kompleks Studentskog centra Varaždin.

Sastoji se od dva studentska doma, studentskog restorana, Student servisa, studentskog kluba, ambulante, samoposlužne praonice veša, te ostalih popratnih sadržaja važnh studentima kao što je fitness park na otvorenom, spremište bicikala, dvorana sa spravama za vježbanje...

 

Stariji dom (A) smješten je u lijepoj klasicističkoj građevini, a dvokrevetne, jednokrevetne i trokrevetne sobe kvalitetno su uređene i opremljene (wc/kupaonica, interenet, hladnjak u svakoj sobi). Dom A ima i opremljene studentske čajne kuhinje, učionice, dvoranu za sastanke i svima omiljenu malu dvoranu sa spravama za vježbanje.


Novi dom (B) otvoren je 2017. Uz suvremeni arhitektonski dizajn i zeleni energetski koncept koji podrazumijeva riješenja grijanja i hlađenja pomoću sustava dizalica topline voda-voda, solarnu elektranu, korištenje kišnice kao sanitarne vode, odgovorno ponašanje prema okolišu kroz razvrstavanje otpada i odlaganje u podzemne spremnike, ovaj je dom jedinstven po niskoenergetskoj potrošnji i ponosni nositelj energetskog certifikata A+. Dom B u dvokrevetnim, trokrevetnim i jednokrevetnim sobama nudi komforan smještaj za studente i profesore. Sve sobe opremljene su klima uređajima za grijanje i hlađenje, hladnjacima, imaju odvojene prostorije wc-a i kupaonice, internetski priključak, a kao i u domu A i ovdje su sobe prilagođene osobama s invaliditetom. Osim krasnih i modernih soba tu su i otvorene terase, zajedničke čajne kuhinje, dnevni boravci za opuštanje i druženje, te učionice. Dom B ima i podzemnu garažu s punjačima za električne automobile.

 

Na ovom linku možete virtualno razgledati prostor doma B i cijelog Centra.

Studentski centar Varaždin posebno pazi na sigurnost svojih korisnika te tako recepcija radi 0-24 sata, ulaz je reguliran posebnim elektronskim karticama, postavljeni su uređaji za plinodetekciju te sustav video nadzora.

Pravo na smještaj u Studentski dom studenti ostvaruju na temelju Natječaja za smještaj koji se svake godine objavljuje u lipnju, a raspisuje se za smještaj u studentske domove te za subvencioniranje stanovanja studenata smještenih kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru. Ukupni broj studenata koji mogu ostvariti subvencionirani smještaj ograničen je kvotom koju određuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

J. Merlića 9, 42 000 Varaždin

* - obavezna polja