Donacija Općoj bolnici Varaždin

17.11.2020
Fotografije uz članak 1

Ovo nije prvi slučaj da varaždinski studenti i Studentski centar Varaždin pomažu Općoj bolnici Varaždin. Sudjelovali su u organizaciji humanitarne utrke/šetnje "Krug Svetog Nikole" a sav prihod je išao OB Varaždin za nabavku uređaja za magnetsku rezonancu i dječijem odjelu OB Varaždin. Organizirane su posjete dječijem odjelu OB Varaždin, gdje su studenti animirali djecu, igrali s njima društvene igre i donirali im igračke i slatkiše.

Ove godine, u vrijeme eskalacije epidemije koronavirusa, studenti i Studentski centar Varaždin pomažu donacijom od 100.000,00 kn u financijskim sredstvima i još toliko u uslugama smještaja i prehrane za mobilizirane medicinske sestre iz drugih gradova. Nabavit će se aparati i uređaji za terapiju visokim protokom kisika, perfuzori, infozomati i aspiratori, koji će u vrijeme epidemije služiti za liječenje oboljelih a nakon epidemije služiti za edukaciju studenata sestrinstva sa Sveučilišta Sjever. Prvotna ideja je bila da studenti i centar zajedno nabave respirator, no iz bolnice su javili da su nabavili dodatna 3 respiratora i da do 15.1.2021. na tržištu neće biti dostupnih respiratora i da im trebaju drugi uređaji koji su također učinkoviti ali im je hitno trebao smještaj i prehrana za mobilizirane medicinske sestre. U akciju su se uključili Studentski odbor doma i svi studentski zborovi visokih učilišta u Varaždinu.

Studentski centar Varaždin je ponosan na svoje studente koji su spremni pomoći uvijek kada je to potrebno te će se truditi i dalje da im osigura najvišu razinu studentskog standarda.

I. Z. Dijankovečkog 12, 48260 Križevci
Mob: 091/2626-820, krizevci@scvz.hr

* - obavezna polja