Raspisan Natječaj za subvencionirano stanovanje studenata u ak. god. 2020./2021.

30.06.2020

Danas je otvoren Natječaj za dodjelu prava na subvencionirano stanovanje  redovitih studenata u studentske domove u Varaždinu i redovitih studenata smještenih kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, Koprivnici, Križevcima  i Bjelovaru u akademskoj  godini 2020./2021.  Natječaj je otvoren do 03.08.2020. godine.
Molimo studente da pažljivo pročitaju i prouče svu natječajnu dokumentaciju.

Detaljnije informacije o Natječaju nalaze se OVDJE.

Upitnik o zadovoljstvu i prehrambenim navikama studenata u studentskim restoranima

10.06.2020
Ministarstvo znanosti i obrazovanja pripremilo je upitnik kojim se žele prikupiti mišljenja studenata o njihovim prehrambenim navikama i zadovoljstvu prehranom u studentskim restoranima (restoranima subvencionirane studenske prehrane). 

Obavijest za studente koji nisu smješteni u domu a trebaju smještaj

04.06.2020
Studenti koji u vrijeme rješavanja obveza na učilištu (lipanj, srpanj i kolovoz) trebaju smještaj, mogu poslati e-mail s upitom na dom@scvz.hr. U mailu je potrebno navesti razdoblje za koje se traži smještaj. O mogućnosti i uvjetima smještaja studenti će biti povratno obaviješteni.

Obavijest – obračun cijene smještaja za lipanj i srpanj 2020. godine

03.06.2020
Upravno vijeće Studentskog centra Varaždin donijelo je Odluku o visini uplatne cijene u studentskim domovima za lipanj i srpanj sukladno prethodnom dogovoru Zajednice studentskih centara RH i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Objavljeni rezultati po pozivu za potpore

03.06.2020
U rubrici Potpore objavljeni su rezultati za financiranje kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti koje provode studenti i studentske organizacije te su isključivo namijenjene studentima, a odnose se na prvo razdoblje Poziva u 2020. godini.

Obavijest studentima stanarima

12.05.2020
Pozivamo studente stanare studentskih domova u Varaždinu koji su u vrijeme korona epidemije ostali bez prihoda (roditelj/i ostali bez posla ili primanja ili su na drugi način došli u financijske poteškoće) te ne mogu platiti 100,00 kn mjesečno, da nam se jave na ured@scvz.hr
Također molimo studente, koji se ne namjeravaju vraćati u studentske domove do kraja ove akademske godine, da isele stvari kako ne bi plaćali stanarinu od 100,00 kn mjesečno, te kako bi oslobodili mjesto za studente koji stanuju kod privatnih stanodavaca i plaćaju puno veće stanarine.

Uprava doma

Povratak studenata u studentske domove

08.05.2020
Sukladno Mjerama Vlade RH kojima se omogućava održavanje laboratorijskih, umjetničkih i kliničkih vježbi te praktični rad u malim grupama u visokom obrazovanju, dozvoljava se povratak svim studentima koji iz tih razloga ili zbog polaganja ispita imaju potrebu vratiti se u studentski dom, pod sljedećim uvjetima: OVDJE
Izjava o zdravstvenom stanju: OVDJE

Preporuka Sveučilišta u Zagrebu

07.05.2020
Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Školom narodnog zdravlja "Andrija Štampar" dalo je preporuke za nastavak održavanja aktivnosti sveučilišne nastave:  OVDJE

Rektor Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o zaduženju ravnatelja studentskih centara za izradu mjera epidemiološke zaštite OVDJE

Potpore - rok za podnošenje prijava

29.04.2020
Obavijest - rok za podnošenje prijava temeljem Poziva za financiranje studentskih aktivnosti/projekata produljuje se na 15. svibnja 2020. godine

Odluka o privremenoj cijeni smještaja

02.04.2020
Poštovani studenti,
s obzirom na nastalu izvanrednu situaciju zbog epidemije koronavirusa te donesenih mjera od strane Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite u svrhu smanjivanja daljnjeg širenja bolesti COVID-19, Upravno vijeće Studentskog centra Varaždin donijelo je odluku o smanjenju mjesečne uplatne cijene za studente koji trenutno ne borave u studentskim domovima, a stvari su im u domu, na 100 kuna počev od 1. travnja 2020. godine. Budući da će cijena od travnja pa za naredne mjesece dok se studenti ne vrate biti minimalna, odnosno samo paušalni iznos za „čuvanje smještaja i stvari“, cijena za mjesec ožujak se ne mijenja.
Račune ćete kao i do sada dobiti putem maila.
U nadi da će ova situacija što prije završiti i da ćemo nastaviti živjeti normalnim životima, odnosno da ćete nam se svi vratiti živi i zdravi,  srdačno Vas pozdravljamo.
Odluku možete vidjeti OVDJE.

A. Starčevića 55, 40 000 Čakovec
Tel: 040/ 310 632, cakovec@scvz.hr

* - obavezna polja