Predstavljen projekt izgradnje Studentskog doma u Varaždinu

02.01.2019
Oris - časopis za arhitekturu i kulturu življenja koji se obraća stručnoj javnosti, arhitektima, urbanistima, dizajnerima, ali i široj publici zainteresiranoj za arhitekturu, dizajn, fotografiju, teatar, vizualne umjetnosti i teoriju, objavio je posebno izdanje posvećeno projektu izgradnje studentskog doma s pratećim sadržajima i restorana Studentskog centra Varaždin. Arhitektonski projekt osmislili su i izradile tvrtke Sangrad+AVP Zagreb.

Kratki film o povijesnom razvoju Sveučilišta u Zagrebu

20.11.2018
Povodom obilježavanja Dana Sveučilišta u Zagrebu i početka obljetničke 350. akademske godine snimljen je dokumentarni film o povijesnom razvoju Sveučilišta. U filmu su i kadrovi vezani uz Studentski centar Varaždin (8:14 min), a možete ga pogledati OVDJE.


Svečano otvorenje novog studentskog doma

04.12.2017
U subotu, 2.prosinca 2017. u 14 sati održana je svečanost otvorenja novog studentskog doma na kojoj je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske simboličnim činom uručenja kartice-ključa studentici službeno otvorio vrata studentskog doma njegovim budućim stanarima. Svečanosti su prisustvovali Predrag Štromar, potpredsjenik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja RH, Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, zatim Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, rektor
Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, biskup Varaždinske biskupije preuzvišeni Josip Mrzljak, zatim saborski zastupnici Anđelko Stričak, Josip Križanić, Mario Habek i Milorad Batinić, Mario Šiljeg državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, pomoćnik ministrice i glavni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, prorektori, dekani Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici akademske zajednice i stručnih službi Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici SAFU-a, predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac, predsjednik Gradskog vijeća Damir
Habijan, te zamjenici, savjetnici i pročelnici odjela Varaždinske županije i Grada Varaždina.
Ovdje možete pogledati galeriju fotografija sa svečanosti otvorenja, a na ovoj poveznici pogledajte i film o izgradnji studentskog doma u produkciji Varaždinske televizije.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras posjetio Studentski centar Varaždin

29.08.2016
U ponedjeljak 29. kolovoza u ranijim prijepodnevnim satima  Studentski centar Varaždin posjetio je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras.

Početak gradnje novog studentskog doma

23.05.2016
U ponedjeljak, 23.05.2016 godine u prijepodnevnim satima postavljanjem zaštitne ograde oko gradilišta od strane izvođača radova TEAM GRAĐENJE i POMGRAD, započela je gradnja novog studentskog doma.

Promjena načina ostvarivanja prava na subvencioniranu prehranu redovitih studenata u Bjelovaru

31.03.2016
Radi poslovno uvjetovanih razloga poduzeće Turist  d.d. od 1. travnja 2016. godine više ne posluje. Poslovanje preuzima poduzeće Graničar d.o.o. u istom prostoru. Međutim, kako je poduzeće Turist d.d. imalo ugovor o sufinanciranju studentske prehrane s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, mora se provesti procedura izbora dobavljača studentske prehrane u gradu Bjelovaru. Procedura je pokrenuta i očekivano vrijeme završetka izbora dobavljača je 15. lipnja 2016. godine.
Od 1. travnja 2016. godine do 15. lipnja 2016. godine redoviti  studenti Visoke tehničke škole u Bjelovaru će pravo na subvenciju studentske prehrane ostvarivati putem bonova, a uz predočenje studentske iskaznice. Kako ne bi došlo do smanjenja kvalitete studentskog standarda u gradu Bjelovaru, Visoka tehnička škola financirat će razliku troška između 6,50 kn koliko plaćaju studenti po obroku i 23,00 kn što je ekonomska cijena obroka.
Bon po cijeni od 6,50 kn za obrok studenti će kupovati u računovodstvu Visoke tehničke škole u Bjelovaru od 12:00-14:00 sati. Preporuka studentima (radi izbjegavanja gužve )  je da bonove kupe za cijeli tjedan.
Usluga prehrane obavljat će se u istom objektu kao i do sada.

Trg Eugena Kvaternika 6, 43 000 Bjelovar
Tel: 043/211-560, bjelovar@scvz.hr

* - obavezna polja