Kratki film o povijesnom razvoju Sveučilišta u Zagrebu

20.11.2018
Povodom obilježavanja Dana Sveučilišta u Zagrebu i početka obljetničke 350. akademske godine snimljen je dokumentarni film o povijesnom razvoju Sveučilišta. U filmu su i kadrovi vezani uz Studentski centar Varaždin (8:14 min), a možete ga pogledati OVDJE.


Prilagodba novom Zakonu o obavljanju studentskih poslova - obavijest !!

08.11.2018
Zakon o obavljanju studentskih poslova stupio je na snagu 8. studenog 2018.g.

Studentski centar Varaždin poduzima sve potrebne aktivnosti da prava iz Zakona mogu koristiti svi korisnici odmah po stupanju Zakona na snagu.  Do donošenja novog Pravilnika i obrazaca, predviđenih Zakonom,  koristit će se postojeći obrasci.

Molimo sve za razumijevanje.

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Uprava Studentskog centra Varaždin

Svečano otvorenje novog studentskog doma

04.12.2017
U subotu, 2.prosinca 2017. u 14 sati održana je svečanost otvorenja novog studentskog doma na kojoj je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske simboličnim činom uručenja kartice-ključa studentici službeno otvorio vrata studentskog doma njegovim budućim stanarima. Svečanosti su prisustvovali Predrag Štromar, potpredsjenik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja RH, Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, zatim Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, rektor
Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, biskup Varaždinske biskupije preuzvišeni Josip Mrzljak, zatim saborski zastupnici Anđelko Stričak, Josip Križanić, Mario Habek i Milorad Batinić, Mario Šiljeg državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, pomoćnik ministrice i glavni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, prorektori, dekani Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici akademske zajednice i stručnih službi Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici SAFU-a, predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac, predsjednik Gradskog vijeća Damir
Habijan, te zamjenici, savjetnici i pročelnici odjela Varaždinske županije i Grada Varaždina.
Ovdje možete pogledati galeriju fotografija sa svečanosti otvorenja, a na ovoj poveznici pogledajte i film o izgradnji studentskog doma u produkciji Varaždinske televizije.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras posjetio Studentski centar Varaždin

29.08.2016
U ponedjeljak 29. kolovoza u ranijim prijepodnevnim satima  Studentski centar Varaždin posjetio je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras.

Početak gradnje novog studentskog doma

23.05.2016
U ponedjeljak, 23.05.2016 godine u prijepodnevnim satima postavljanjem zaštitne ograde oko gradilišta od strane izvođača radova TEAM GRAĐENJE i POMGRAD, započela je gradnja novog studentskog doma.

Promjena načina ostvarivanja prava na subvencioniranu prehranu redovitih studenata u Bjelovaru

31.03.2016
Radi poslovno uvjetovanih razloga poduzeće Turist  d.d. od 1. travnja 2016. godine više ne posluje. Poslovanje preuzima poduzeće Graničar d.o.o. u istom prostoru. Međutim, kako je poduzeće Turist d.d. imalo ugovor o sufinanciranju studentske prehrane s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, mora se provesti procedura izbora dobavljača studentske prehrane u gradu Bjelovaru. Procedura je pokrenuta i očekivano vrijeme završetka izbora dobavljača je 15. lipnja 2016. godine.
Od 1. travnja 2016. godine do 15. lipnja 2016. godine redoviti  studenti Visoke tehničke škole u Bjelovaru će pravo na subvenciju studentske prehrane ostvarivati putem bonova, a uz predočenje studentske iskaznice. Kako ne bi došlo do smanjenja kvalitete studentskog standarda u gradu Bjelovaru, Visoka tehnička škola financirat će razliku troška između 6,50 kn koliko plaćaju studenti po obroku i 23,00 kn što je ekonomska cijena obroka.
Bon po cijeni od 6,50 kn za obrok studenti će kupovati u računovodstvu Visoke tehničke škole u Bjelovaru od 12:00-14:00 sati. Preporuka studentima (radi izbjegavanja gužve )  je da bonove kupe za cijeli tjedan.
Usluga prehrane obavljat će se u istom objektu kao i do sada.

Trg Eugena Kvaternika 6, 43 000 Bjelovar
Tel: 043/211-560, bjelovar@scvz.hr

* - obavezna polja